Allantoin

Lindrende aktiv ingrediens til kosmetikk.

Finnes naturlig i roten til medisinplanten valurt (Symphytum officinalis) og fremstilles naturlig fra urinsyre.
Kun for utvortes bruk.

Virker beroligende (forhindrer ubehag på hud og hodebunn) og fremmer naturlig celledeling. Allantoin er egnet for tørr hud, sensitiv hud og skadet hud.
Brukes i kremer, lotion, salver, skintonic, sjampo og badeprodukter som en del av vannfasen.

Veiledende dosering: Opptil 3% (men ikke mer enn 5% av den totale mengden vann) i vannfasen.

INCI: Allantoin