Sinkoksid

Naturlig mineral for ansiktsmasker og sminke.

INCI: Zinc Oxide

Sinkoksid (Zn0) er en uorganisk forbindelse mellom mineralet sink og oksygen. Medisinsk kvalitet. Renhet min. 98%. Ikke-nano.
Kun for utvortes bruk.

Brukes til ansiktsmasker og som dekkhvit i sminke og teatersminke. Sinkoksid har milde antibakterielle egenskaper og har en naturlig betennelsesdempende effekt. I tillegg kan sinkoksid brukes som et fysisk UV-filter i solkrem.

Noen bruker også sinkoksid for algekontroll i hagedammer.
Veiledende dosering: 1 g pr 1000 l vann.