Om Florihana

FLORIHANA – Et fransk destilleri spesialisert på 100% rene og økologiske eteriske oljer


I hjertet av den franske rivieraen

Florihana destilleri ligger i den franske regionen Provence, også kjent som "Franske Riviera". Destilleriet ligger på Caussols-platået, et område som er naturlig rikt på biologisk mangfold.

Destilleriet består av 4 bygninger, hvorav to er miljøvennlige konstruksjoner laget av treverk fra Finland. Florihana økologiske gård er på 25 dekar og ligger i sentrum av over 2500 dekar vill lavendel, timian og savory.

En unik destillasjonsprosess

Florihana-destilleriet har utviklet en svært innovativ teknologi kalt "flash détente", utviklet og perfeksjonert i sitt eget laboratorium. Denne prosessen er unik i aromaterapi og kosmetikk.
Florihana har klart å utføre dampdestillasjon ved svært lave temperaturer - mellom 40 ° C og 80 ° C.

De flyktige elementene drives til mye lavere temperaturer enn kokepunktet, noe som forhindrer nedbrytning og dermed opprettholder egenskapene til molekyler som er veldig like de som produseres av planter.


Hydrolater og mikrobiologisk renslighet

Florihana har filtrert hydrolater i mer enn 10 år. Deres anlegg gjør det mulig for dem å garantere mikrobiologisk renslighet takket være deres rustfritt stål- og glassystem og flaskefyllingsprosedyren som inkluderer desinfisering av alle flasker og lokker med økologisk alkohol.

Den største fordelen med prosessen deres er at de unngår kontakt mellom hydrolatene og urene overflater som kan føre til forurensning av sluttproduktet. De utfører systematisk mikrobiologisk testing på alle batcher og publiserer resultatene på analyserapportene for hvert produkt.


Kosmetisk laboratorium

I flere år har Florihana ønsket å utvikle et utvalg av kosmetikk hvor mer enn 50% av ingrediensene er økologisk sertifiser. Alle Florihanas kosmetiske produkter er designet og produsert i Frankrike, i deres eget laboratorium med nøye fokus på kvalitet. Dermatologiske tester utføres rutinemessig på alle formler. Florihana garanterer produktene er uten plantevernmidler, fenoksyetanol og ftalater. Alle disse analysene er utført av et tredjepartslaboratorium.

Florihana tar avstand fra å bruke farlige eller ikke-biologisk nedbrytbare råvarer, samt parabener, syntetiske dufter, nanopartikler, silikoner, etere, glykol, PEG, etc.
Florihana strekker seg lengre enn standardene som er pålagt av Ecocert, COSMEBIO og COSMOS ved å bruke:

99% ingredienser med naturlig opprinnelse i deres kosmetiske produkter.
Florihana bruker lufttette, 100% resirkulerbare emballasjer, laget i Frankrike, for å beskytte produktene.

Alle deres kosmetiske produkter har minst 50% økologiske ingredienser.

Florihanas laboratorium

Med over 10 års erfaring i destillasjon av aromatiske og medisinske planter, er Florihana destilleri forpliktet til streng kvalitetskontroll.

Florihana har høye kvalitetsstandarder for produksjon, fylling og pakking.

Alle produktene kontrolleres i henhold til deres kvalitetspolicy: Alle produktene deres kan spores fra produksjonsprosessen til levering.

 
Laboratories Aktiviteter

  • Kontroll av råvareemballasje og ferdige produkter i henhold til regelverket
  • Interne analyser: organoleptisk analyse, fysisk-kjemisk og mikrobiologisk analyse.
  • Disse analysene er laget av et tredjepartslaboratorium: gasskromatografi (bestemmelse av fettsyrer, essensielle kjemotyper osv.

Garanti for sporbarhet

Florihana destilleriet er utstyrt med SAP-programvaren for å sikre optimal sporbarhet.

Fra destillasjon til levering er alle trinn klart definert og kontrollert av 2D-strekkoder. Florihana garanterer også sporbarheten til hvert produkt takket være batchnumrene som er skrevet på etiketten. Analysene og GC-MS er tilgjengelig under beskrivelse for hvert produkt.


Emballasje

PET-flasker (polyetylentereftalat) brukes til hydrolater og vegetabilske oljer. Disse er valgt for deres beskyttelse mot UV-stråler, slagfasthet under forsendelse, lav vekt (reduksjon av drivstofforbruk under forsendelse) og deres ugjennomtrengelighet for aromatiske molekyler. Flaskene er 100% resirkulerbare.

Resirkuleringsprosessen av PET-flasker bruker i gjennomsnitt 60% mindre energi enn tradisjonelle plastflasker.

Alle glassflasker som brukes til eteriske oljer er 100% resirkulerbare. Metallboksene som brukes utenpå flaskene er også 100% resirkulerbare.