Sheasmør raffinert, økologisk - 100 g / 500 g / 1 kg

Dette tradisjonelle ghanesiske produktet har blitt håndlaget av lokale kvinner fra Savannah-Sahel sør for Sahara i flere tiår, for både kulinariske og kosmetiske formål. Smøret er utvunnet fra nøttene av Shea-treet som vokser over hele Afrika. 
Etter foredling har sheasmøret en veldig svak gul farge og nesten ingen aroma, men egenskapene forblir de samme som i sin uraffinerte tilstand. Sheasmør blir hyllet for sine helbredende, beskyttende og fuktighetsgivende egenskaper. Det er rikt på vitamin A, E og F, kanelsyre og er fullt av næringsstoffer som hjelper til med produksjon av kollagen. Sheasmøret beskytter huden mot UV-stråler, og er derfor ofte inkludert i hudpleieprodukter for solpleie. Det regnes som en av de beste hudpleieingrediensene og er populært i kroppssmør og massasje da det smelter fantastisk inn i huden.

Den bærekraftige historien om produksjon av sheasmør er dens største ressurs, og som gir kvinnelige forsørgere en sikret inntekt. Kvinnene høster, renser og presser nøttene selv (i lokalsamfunnet) og deretter får muligheten til å forhandle om sin egen pris før produktet kommer til Europa for raffinering. Dette råmaterialet har hatt en betydelig positiv innvirkning på lokalsamfunn i Ghana og har levert en ny og sterkere infrastruktur i så mange lokalsamfunn som var i nød.

*Et svært fuktighetsgivende og absorberende, naturlig mykgjørende middel som er kjent for å gjenopprette elastisiteten i huden.

*Kraftige antioksidantegenskaper.

*Rik på essensielle fettsyrer, vitamin A, E og F.

*Populær innen massasje og kroppssmør.

*Et råstoff med så stor innvirkning i afrikanske samfunn. Styrke kvinner. Styrking av fellesskap.

Bruksområder: Brukes vanligvis i såper, leppepomader, kropps- og massasjesmører, kropps- og håndkremer, barberingspreparater, fuktighetskrem for ansikt og badeoljer.

Hudtyper: Alle hud- og hårtyper, men spesielt for tørr, moden hud og hår

Opprinnelsesland: Ghana

Produkttype: 100% rent smør

Lagring: Oppbevares på et kjølig mørkt sted og har en holdbarhet på opptil 24 måneder fra åpning når det er lagret korrekt.

Viktig merknad: Kun for ekstern bruk. Holdes vekk fra øyner og barn. Utseendet til smøret kan variere litt fra pakke til pakke på grunn av naturlige ingredienser i produktet. Pakket i pose.

INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Spesifikasjonsdokumenter:

 Shea Butter Organic Refined - 4364401.pdf

 Sheasmør raffinert økologisk - 0012053.pdf