Polysorbate 80 - Solubilisator

Når man lager et hudpleieprodukt må man noen ganger bruke vann eller vannløselige ingredienser og blande de med oljeaktig eller smøraktig ingredienser. Siden vann og olje ikke blandes, må man derfor bruke et middel som forbinder disse to. Denne ingrediensen kalles emulgeringsmiddel.

Polysorbat 80, også kjent som tween 80, brukes som et ikke-ionisk, hydrofilt emulgator for kosmetiske og farmasøytiske kremer og salver.

I likhet med polysorbat 20 er dette også et solubaliseringsmiddel. Imidlertid brukes vanligvis denne ingrediensen i et produkt som har mer oljefase enn vannfase.

Dette produktet er løselig i:
1. Vegetabilske oljer (baseoljer/bæreroljer)
2. Vann

Det er ikke løselig i:
1. Glyserin.

Det betyr at dette produktet brukes mest i oljeaktige produkter eller produkter med mer oljefase som f. eks. renseolje.

Bland 1 del eterisk olje eller duftolje med 1 del Polysorbate 80, bland, og tilsett deretter produktet ditt. F. eks. hvis du tilsetter 5 % eterisk olje i et oljebasert serum, tilsett lik mengde, altså 5 % polysorbat 80. Først bland godt eterisk olje og polysorbat 80 før du tilsetter dem i serumet.

Størrelse: 125 g

Kapselen på flasken kan lett byttes med en pumpeinnsats.


Spesifikasjonsdokumenter:
 Polysorbate 80 - 4341807 All docs..pdf
 Polysorbate 80 - 4385109 All docs..pdf
 Polysorbate 80 - 4374705 All docs..pdf
 Polysorbate 80 - 4364009 All docs..pdf
 Polysorbate 80 - 4354314 All docs..pdf
 Polysorbate 80 - 4401501 All docs.pdf
 Polysorbate 80 - 4418119 All docs.pdf
 Polysorbate 80 - 4428402 All docs.pdf